28 Aug 2014

Gunung Tahan (Merapoh-Merapoh) – bhgn 2

Ditulis oleh katak
pada pukul 11:40:13
Kategori : BPLog, Jalan-jalan Tinggalkan Komen?
Gunung Tahan (Merapoh-Merapoh)

>> Bahagian 1 <<

Difahamkan, hari ke-2  ni agak mencabar. All the way up! Oh! Maaaan! Sayang nak tinggalkan Kem Kor sebenarnya. Bayangkan, kau lepak berborak, tiba-tiba rasa dahaga, selamba kau ceduk air sungai lepas tu minum. Dah feeling feeling dalam syurga kata kau! Mih! Mih! Mih!

Teruskan Membaca...
26 Aug 2014

Gunung Tahan (Merapoh-Merapoh) – bhgn 1

Ditulis oleh katak
pada pukul 13:10:35
Kategori : BPLog, Rekreasi Tinggalkan Komen?
Gunung Tahan (Merapoh-Merapoh)

Tiadalah dalam masa terdekat, atau lebih senang disebut, dalam tahun ini, aku hendak mendaki Gunung Tahan ini. Akan tetapi, dek kerana terlihat di news feed fb akan event yang dianjurkan oleh owner Nature Explorer, Abang Sham Castello, hati ini melantunkan keinginan ke saraf otak dengan menghantar isyarat ” jom!”, maka dengan tak semena tercatatlah di kalendar di bawah tag ‘Outdoor’ dengan tajuk, ‘Gunung Tahan’ 2 purnama sebelum tarikh kejadian.

Teruskan Membaca...
4 Jun 2014

Trans Jerging (Suku – Irau) – bhgn 2

Ditulis oleh katak
pada pukul 17:10:48
Kategori : BPLog, Rekreasi Tinggalkan Komen?
muuuuuuuuu!

Bahagian 1. Ok, kita sambung.

Teruskan Membaca...
30 May 2014

Trans Jerging (Suku – Irau) – bhgn 1

Ditulis oleh katak
pada pukul 16:16:54
Kategori : BPLog, Rekreasi Tinggalkan Komen?
Trans Jerging (Suku - Irau)

Agak lama juga aku ngidam trip ni. Walaupun namanya tak sehebat trans-trans yang lain, tapi, trek atau laluannya, tidak kurang hardcore-nya. Trans Jerging ni boleh kira trip yang jarang dibuat. Dalam setahun, mungkin 1 atau 2 kumpulan sahaja yang akan masuk ke laluan ini. Alasannya mudah, kedua-dua gunung tersebut boleh dibuat secara daypack.

Teruskan Membaca...
29 May 2014

Gunung Angsi (Bukit Putus)

Ditulis oleh katak
pada pukul 09:00:24
Kategori : Rekreasi Tinggalkan Komen?
beirut

Itu hari dah panjat dari Ulu Bendul, sekarang kita panjat dari Bukit Putus. Gunung Angsi ni selain dari dijadikan lokasi pendakian untuk latihan, ia juga menjadi kegemaran untuk ‘bersantai-santai’.

Teruskan Membaca...
11 Apr 2014

Singapura – Jalan, Makan, Tidur (bhgn 2)

Ditulis oleh katak
pada pukul 09:51:24
Kategori : Jalan-jalan, Makan Tinggalkan Komen?
No. 8, Jalan Ampas.

Kita sambung cerita tu hari.

Teruskan Membaca...
3 Apr 2014

Sehari di Mabul (bhgn 2)

Ditulis oleh katak
pada pukul 21:37:51
Kategori : BPLog Tinggalkan Komen?
Sehari di Mabul (bhgn 2)

Ok, sambung dari bahagian 1.

Teruskan Membaca...
Muka 1 dari 1212345...10...Terakhir »
Ke atas