11 Apr 2014

Singapura – Jalan, Makan, Tidur (bhgn 2)

Ditulis oleh katak
pada pukul 09:51:24
Kategori : Jalan-jalan, Makan Tinggalkan Komen?
No. 8, Jalan Ampas.
3 Apr 2014

Sehari di Mabul (bhgn 2)

Ditulis oleh katak
pada pukul 21:37:51
Kategori : BPLog Tinggalkan Komen?
Sehari di Mabul (bhgn 2)

Ok, sambung dari bahagian 1.

Teruskan Membaca...
3 Apr 2014

Kursus Asas Survival

Ditulis oleh katak
pada pukul 15:16:23
Kategori : Rekreasi Tinggalkan Komen?
Setakat ulat gonggok besar-besar macam ni, perkara biasa.

Kursus Asas Survival yang dianjurkan oleh Abotshop dan NH Outdoor ni bertujuan mengajar peserta untuk meneruskan hidup jika tersesat atau terpaksa menetap di dalam hutan melebihi masa yang sepatutnya tanpa peralatan yang lengkap. Sehelai sepinggang lah orang cakap.

Teruskan Membaca...
10 Feb 2014

Yeob Bay Hotel & Resort

Ditulis oleh theaziey
pada pukul 16:50:56
Kategori : Tidur Tinggalkan Komen?
Aktiviti pengunjung yang datang

Orang kata kalau nak ‘Town Escape‘ cari tempat yang betul-betul jauh dari bandar. Jadi kali ni, aku ke Teluk Senangin bersama keluarga. Itupun lepas di introduce oleh sorang makcik yang pernah bercuti di situ. Katanyer, tempat ni sesuai untuk percutian keluarga. Aku pun cuba.

Teruskan Membaca...
26 Dec 2013

Sehari di Mabul (bhgn 1)

Ditulis oleh katak
pada pukul 20:22:08
Kategori : BPLog, Tidur 1 Komen
ha kan? jernih gila!

Orang kata, Pulau Mabul ni cantek gila. Aku pun dengan yakin ikut trip ni. Lama dah trip ni, aku baru je nak cerita. Dan lagi, yang sangat sayang, trip ni hanya 3 hari 2 malam. Hanya 1 malam di Semporna, 1 malam di Mabul. Tapi takpelah, esok-esok boleh datang lagi kot.

Teruskan Membaca...
7 Dec 2013

Gunung Jasar

Ditulis oleh katak
pada pukul 11:30:43
Kategori : Rekreasi Tinggalkan Komen?
Gunung Jasar

Menurut lagenda… hihihihi. OK, takde cerita untuk aku tipu berkaitan Gunung Jasar ni. Nanti ada orang percaya lagi. Tak baik menipu tahu. OK, berbalik pada tajuk kita.

Teruskan Membaca...
5 Dec 2013

Gunung Berembun

Ditulis oleh katak
pada pukul 12:00:52
Kategori : Rekreasi 2 Komen
puncak! nak roboh dah beirut ni

Menurut lagenda, ada seorang budak yang degil sering bermain-main di kawasan semak belakang rumah. Akibat tidak mendengar nasihat ibunya, budak tersebut telah dilarikan oleh 3 bunian. 3 bunian itu pula sering bergaduh dan berpecah. Maseng-maseng bawa diri ke, Pahang, Terengganu dan Negeri Sembilan. Lalu, terbentuklah Gunung Berembun di tiga negeri tersebut.

Teruskan Membaca...
Muka 1 dari 1112345...10...Terakhir »
Ke atas