4 Jun 2014

Trans Jerging (Suku – Irau) – bhgn 2

Ditulis oleh katak
pada pukul 17:10:48
Kategori : BPLog, Rekreasi Tinggalkan Komen?
muuuuuuuuu!

Bahagian 1. Ok, kita sambung.

Teruskan Membaca...
30 May 2014

Trans Jerging (Suku – Irau) – bhgn 1

Ditulis oleh katak
pada pukul 16:16:54
Kategori : BPLog, Rekreasi Tinggalkan Komen?
Trans Jerging (Suku - Irau)

Agak lama juga aku ngidam trip ni. Walaupun namanya tak sehebat trans-trans yang lain, tapi, trek atau laluannya, tidak kurang hardcore-nya. Trans Jerging ni boleh kira trip yang jarang dibuat. Dalam setahun, mungkin 1 atau 2 kumpulan sahaja yang akan masuk ke laluan ini. Alasannya mudah, kedua-dua gunung tersebut boleh dibuat secara daypack.

Teruskan Membaca...
29 May 2014

Gunung Angsi (Bukit Putus)

Ditulis oleh katak
pada pukul 09:00:24
Kategori : Rekreasi Tinggalkan Komen?
beirut

Itu hari dah panjat dari Ulu Bendul, sekarang kita panjat dari Bukit Putus. Gunung Angsi ni selain dari dijadikan lokasi pendakian untuk latihan, ia juga menjadi kegemaran untuk ‘bersantai-santai’.

Teruskan Membaca...
11 Apr 2014

Singapura – Jalan, Makan, Tidur (bhgn 2)

Ditulis oleh katak
pada pukul 09:51:24
Kategori : Jalan-jalan, Makan Tinggalkan Komen?
No. 8, Jalan Ampas.

Kita sambung cerita tu hari.

Teruskan Membaca...
3 Apr 2014

Sehari di Mabul (bhgn 2)

Ditulis oleh katak
pada pukul 21:37:51
Kategori : BPLog Tinggalkan Komen?
Sehari di Mabul (bhgn 2)

Ok, sambung dari bahagian 1.

Teruskan Membaca...
3 Apr 2014

Kursus Asas Survival

Ditulis oleh katak
pada pukul 15:16:23
Kategori : Rekreasi Tinggalkan Komen?
Setakat ulat gonggok besar-besar macam ni, perkara biasa.

Kursus Asas Survival yang dianjurkan oleh Abotshop dan NH Outdoor ni bertujuan mengajar peserta untuk meneruskan hidup jika tersesat atau terpaksa menetap di dalam hutan melebihi masa yang sepatutnya tanpa peralatan yang lengkap. Sehelai sepinggang lah orang cakap.

Teruskan Membaca...
10 Feb 2014

Yeob Bay Hotel & Resort

Ditulis oleh theaziey
pada pukul 16:50:56
Kategori : Tidur Tinggalkan Komen?
Aktiviti pengunjung yang datang

Orang kata kalau nak ‘Town Escape‘ cari tempat yang betul-betul jauh dari bandar. Jadi kali ni, aku ke Teluk Senangin bersama keluarga. Itupun lepas di introduce oleh sorang makcik yang pernah bercuti di situ. Katanyer, tempat ni sesuai untuk percutian keluarga. Aku pun cuba.

Teruskan Membaca...
Muka 1 dari 1112345...10...Terakhir »
Ke atas