Categories
BPLog Rekreasi

Gunung Tahan (Merapoh-Merapoh) – bhgn 2

>> Bahagian 1 <<

Difahamkan, hari ke-2  ni agak mencabar. All the way up! Oh! Maaaan! Sayang nak tinggalkan Kem Kor sebenarnya. Bayangkan, kau lepak berborak, tiba-tiba rasa dahaga, selamba kau ceduk air sungai lepas tu minum. Dah feeling feeling dalam syurga kata kau! Mih! Mih! Mih!

Categories
BPLog Rekreasi

Gunung Tahan (Merapoh-Merapoh) – bhgn 1

Tiadalah dalam masa terdekat, atau lebih senang disebut, dalam tahun ini, aku hendak mendaki Gunung Tahan ini. Akan tetapi, dek kerana terlihat di news feed fb akan event yang dianjurkan oleh owner Nature Explorer, Abang Sham Castello, hati ini melantunkan keinginan ke saraf otak dengan menghantar isyarat ” jom!”, maka dengan tak semena tercatatlah di kalendar di bawah tag ‘Outdoor’ dengan tajuk, ‘Gunung Tahan’ 2 purnama sebelum tarikh kejadian.

Categories
BPLog Gunung Rekreasi

Trans Jerging (Suku – Irau) – bhgn 2

Bahagian 1. Ok, kita sambung.

Categories
BPLog Gunung Rekreasi

Trans Jerging (Suku – Irau) – bhgn 1

1. Agak lama juga aku ngidam trip ni. Walaupun namanya tak sehebat trans-trans yang lain, tapi, trek atau laluannya, tidak kurang hardcore-nya. Trans Jerging ni boleh kira trip yang jarang dibuat. Dalam setahun, mungkin 1 atau 2 kumpulan sahaja yang akan masuk ke laluan ini. Alasannya mudah, kedua-dua gunung tersebut boleh dibuat secara daypack.

Categories
Gunung Rekreasi

Gunung Angsi (Bukit Putus)

Di dalam Hutan Simpan Angsi ni terletaknya Hutan Lipur Ulu Bendul yang menjadi kegemaran bagi pengunjung untuk beriadah bersama keluarga. Banyak aktiviti outdoor lain boleh dilakukan di sini selain dari dijadikan lokasi pendakian.

Categories
Jalan-jalan Makan

Singapura – Jalan, Makan, Tidur (bhgn 2)

Kita sambung cerita tu hari.

Categories
BPLog

Sehari di Mabul (bhgn 2)

Ok, sambung dari bahagian 1.