Categories
Tidur

Dragon Inn Floating Resort

Dragon Inn Floating Resort yang terletak di pekan Semporna, adalah sebuah tempat penginapan yang dibina di atas laut cetek. Lokasinya yang berhampiran dengan Jeti Umum Semporna yang menghubungkan Semporna dengan Pulau Mabul, membuatkan ia menjadi pilihan kami kali ini.

Categories
Makan

Cendol Bakar Kuala Selangor

Hari ni drive tanpa arah tujuan, sedar sedar dah area Kuala Selangor.. magic!! Opss tersinggah kedai makan Cendol Bakar, Kuala Selangor. Biasanya kalau aku melintas kedai ni bila otw nak ke restoren femes Aroma Ikan Bakar, confirm dia punya beratur sangat panjang, orang dengan deretan kereta sama2 panjang. Kedai ni ada drive-thru okey~!!…

Ambil peluangĀ  jejaka2 hensem solat jumaat, so tak la crowded. Siap boleh pilih2 tempat duduk lagi. Ramai yang salah faham dengan nama kedai ni. Sebenarnya kedai cendol ini milik Encik Bakar, bukannya cara penyediaan cendol itu dibakar.. hahahaa gelakkan korang yang tertipu, termasuk diri sendiri.. marketing pakcik berjaya pakcik.. tahniah dari backpackers.my

Categories
Tidur

Albanjari Heritage Guest House, Melaka

Terletak di tengah bandar Melaka. Lebih kurang 4 -5 minit ke Jonker Walk. Beberapa langkah ke Sungai Melaka (Jambatan Pasar dan Jambatan Kg. Jawa). Sebelah Masjid Kampung Hulu.

Categories
Jalan-jalan Makan

Jakarta Terus Ke Bandung

Assalamualaikum…

Kali ni aku nak share dengan korang perjalanan aku melihat negara orang… Lokasi pilihan kali ini adalah Jakarta dan Bandung.. mengenangkan Jakarta dan Bandung hanya memakan masa 3 jam perjalanan menaiki keretapi.. dinasihatkan korang yang dari Jakarta mahu ke Bandung, boleh cuba public transport keretapinya.. tak complicated.. murah dan cepat.. berbanding menaiki van sewa atau taxi yang confirm macet (jem dalam bahasa indonesia).. silap2 kene tipu duit.. tips mudah.. sila survey betul2 dengan orang yang pernah ke sana.. paling best ambik pakej.. sampai sana dah ada orang tunggu.. tadaaaaaa.. tp tak adventure sangat la ek.. kekekeke

Categories
Jalan-jalan

Bukit Tinggi, Padang Indonesia

Assalamualaikum …

Nak kongsi sikit dalam blog nie nie.. kalau setiap orang kongsi sikit pengalaman melihat bumi Allah nie, maka banyak la pengetahuan si pembaca yang lain.. insyaALLAH…

Aku nak mulakan dengan pengalaman aku ke Bukit Tinggi, Padang Indonesia.. aku dah ke sana 2 kali, 1st dengan family aku, n 2nd time dengan opismate aku.. apa yang membuatkan aku ke sana sampai 2 kali? erm..