Categories
Jalan-jalan Makan

Singapura – Jalan, Makan, Tidur (bhgn 2)

Kita sambung cerita tu hari.

Categories
Jalan-jalan Makan Tidur

Singapura – Jalan, Makan, Tidur (bhgn 1)

Bak kata orang, jauh berjalan luas pemandangan. Walaupun Singapura tu tak jauh mana pun, tapi itu bukannya penting. Yang penting, kau sampai, kau tengok sendiri. Dan inilah masa, “…to discover that everyone is wrong about other countries“.

Categories
Jalan-jalan

Pasar Karat Penang

Ada banyak gelaran untuk pasar karat ni, antaranya, flea market, pasar lambak, boot sale, rope walk, roadwalk, thieves market dan banyak lagilah. Ada juga yang dinamakan mengikut nama tempat.

Walau apapun nama diberi, konsep perniagaannya tetap sama – menjual barang terpakai atau vintage… atau ‘panas’! Ehee.

Categories
Jalan-jalan

Chew Jetty

Hai! Lepak kat Chew Jetty jap, layan bayu laut selat Melaka. :D

Chew Jetty terletak di Pengkalan Weld atau Weld Quay, George Town, Penang. Berdekatan dengan terminal feri. Boleh kata sebelah je la, tak jauh mana pun.

Categories
Jalan-jalan

Chuping

Konnichiwa, genki desu ka? Heeee…

Untuk kali yang ni, kali ke-2 gua jejak Perlis. Pertama masa pergi Langkawi. Kali ni gua and the gang saje nak jenguk Padang Besar, maklumlah tak pernah jejak. Kitorang dari Bukit Tinggi, Kepala Batas lepas hadirkan diri untuk majlis kenduri kahwin orang kuat Backpackers.my. Selamat pengantin baru. Bila anak lahir? Hikhikhik.

Ok, sambung.

Categories
Jalan-jalan

Big Bad Wolf

Hah! Siapa yang maseh ingat lagi kisah dongeng Big Bad Wolf? Kisah seekor serigala yang menyamar menjadi seorang nenek tua dengan hajat untuk memakan cucunya, Little Red Ridinghood. Tapi, hajatnya tak sampai apabila penyamarannya terbongkar dan dia dicederakan oleh penebang kayu dan dihalau ke hutan semula. Ringkasannya.

Kasihan.

Categories
Jalan-jalan Rekreasi

Kota Kinabalu – Hari Ketiga

Hari Pertama | Hari Kedua

Aktiviti Pulau!

Hari yang ditunggu-tunggu – Island Hopping! Pulau Mamutik, Pulau Sapi dan Pulau Manukan. Bot bertolak sekitar jam 9:00 pagi dan pulau pertama yang dituju adalah Pulau Sapi, diikuti dengan Pulau Manukan dan yang terakhir sekali adalah Pulau Mamutik.