Categories
Jalan-jalan Makan

Singapura – Jalan, Makan, Tidur (bhgn 2)

Kita sambung cerita tu hari.

Categories
Makan

Nasi Kukus Ayam Berempah

Merujuk kepada tajuk entry, sebenarnya, gerai ni takde nama. Gerai bergerak ni terletaknya di depan Tesco Extra Mutiara Damansara. Betul-betul dekat pintu masuk.

Categories
Makan

Nasi Ayam Gemas Mustafah

Nasi Ayam Gemas Mustafah sudah beroperasi sejak 1980 lagi. Sejak dari itu, dah banyak cawangan dibuka rupanya. Aku baru tahu ni. OK, slowpoke!

Categories
Jalan-jalan Makan Tidur

Singapura – Jalan, Makan, Tidur (bhgn 1)

Bak kata orang, jauh berjalan luas pemandangan. Walaupun Singapura tu tak jauh mana pun, tapi itu bukannya penting. Yang penting, kau sampai, kau tengok sendiri. Dan inilah masa, “…to discover that everyone is wrong about other countries“.

Categories
Makan

Cendol Bakar Kuala Selangor

Hari ni drive tanpa arah tujuan, sedar sedar dah area Kuala Selangor.. magic!! Opss tersinggah kedai makan Cendol Bakar, Kuala Selangor. Biasanya kalau aku melintas kedai ni bila otw nak ke restoren femes Aroma Ikan Bakar, confirm dia punya beratur sangat panjang, orang dengan deretan kereta sama2 panjang. Kedai ni ada drive-thru okey~!!…

Ambil peluang  jejaka2 hensem solat jumaat, so tak la crowded. Siap boleh pilih2 tempat duduk lagi. Ramai yang salah faham dengan nama kedai ni. Sebenarnya kedai cendol ini milik Encik Bakar, bukannya cara penyediaan cendol itu dibakar.. hahahaa gelakkan korang yang tertipu, termasuk diri sendiri.. marketing pakcik berjaya pakcik.. tahniah dari backpackers.my

Categories
Makan

Nasi Ayam Goreng Kunyit Mat Rock

Masalah terbesar warga Kolumpo atau orang Key El – mencari tempat makan yang murah dan berbaloi. Food court memang berlambak. Especially yang dok kerja area Jalan Ampang, harga semua cekik darah. Kau letaklah ikan kembong goreng ala somalia + nasik + sayur sikit + kuah kari kosong, harga RM14 pun orang bayar gak Jemah ooi. Punya lah sadis. “No choices, me lazy to walk walk” – ayat standard la tu. Siapa nak berjalan tetengah panas tu kan? Cukup sebulan dah boleh ganti kulit. FOC. Takde siapa marah.

Categories
Makan

Mee Soto Pak Chat

Harini kita jalan-jalan carik mee soto. Kalau siapa yang tinggal area Sungai Besi atau kawasan berhampiran mesti tahu kot pasal Mee Soto Pak Chat ni. Ke yang rajin gi pasar Sungai Besi tu, perkara wajib mesti isi perut kat sini dulu.

Lokasi kedai, betul-betul dalam pasar Sungai Besi tu.