Categories
Tidur

Teluk Senangin, Lumut Perak.

Orang kata kalau nak ‘Town Escape‘ cari tempat yang betul-betul jauh dari bandar. Jadi kali ni, aku ke Teluk Senangin bersama keluarga. Itupun lepas di introduce oleh sorang makcik yang pernah bercuti di situ. Katanyer, tempat ni sesuai untuk percutian keluarga. Aku pun cuba.

Categories
BPLog Tidur

Sehari di Mabul (bhgn 1)

Orang kata, Pulau Mabul ni cantek gila. Aku pun dengan yakin ikut trip ni. Lama dah trip ni, aku baru je nak cerita. Dan lagi, yang sangat sayang, trip ni hanya 3 hari 2 malam. Hanya 1 malam di Semporna, 1 malam di Mabul. Tapi takpelah, esok-esok boleh datang lagi kot.

Categories
Tidur

Dragon Inn Floating Resort

Dragon Inn Floating Resort yang terletak di pekan Semporna, adalah sebuah tempat penginapan yang dibina di atas laut cetek. Lokasinya yang berhampiran dengan Jeti Umum Semporna yang menghubungkan Semporna dengan Pulau Mabul, membuatkan ia menjadi pilihan kami kali ini.

Categories
Jalan-jalan Makan Tidur

Singapura – Jalan, Makan, Tidur (bhgn 1)

Bak kata orang, jauh berjalan luas pemandangan. Walaupun Singapura tu tak jauh mana pun, tapi itu bukannya penting. Yang penting, kau sampai, kau tengok sendiri. Dan inilah masa, “…to discover that everyone is wrong about other countries“.

Categories
Tidur

The Little Red Dot – Backpacker’s Hostel

The Little Red Dot yang terletak di Lavender Street, Singapura ni adalah tempat penginapan untuk backpacker. Ia buka pada bila-bila masa sahaja. Datang je, mesti buka. Cuma, buatlah tempahan dulu, kot lah penuh (terutama hari minggu). Penat je kang.

Categories
Tidur

Kinabalu Mountain Lodge

Kinabalu Mountain Lodge, yang sebelum ni dikenali sebagai Tinompok Resort adalah tempat penginapan beralaskan kaki Gunung Kinabalu. Kalau lu orang fikir nak rileks, nak tenang, nak termenung, nak rasa bebas macam kupu-kupu, sinilah tempatnya.

Categories
Tidur

Old Penang Guest House

Old Penang Guest House adalah antara salah satu guest house yang bercirikan bangunan era sebelum Perang Dunia ke 2 yang beroperasi di tengah-tengah kesibukan kota Georgetown. Hampir keseluruhan ruang dalaman maseh dikekalkan bentuk rekaan.